Forma szkolenia:
wykłady +ćwiczenia
Czas trwania:
8 godzin (1 dzień)
W cenę wliczono:
Organizację szkolenia, materiały szkoleniowe w formie elektronicznej, certyfikat uczestnictwa w formie papierowej.
Zdobyta wiedza:
Po szkoleniu uczestnik:
- zrozumie różnice i podobieństwa między bezpieczeństwem żywności, obroną żywności i obroną przed zafałszowaniami,
- dowie się o kluczowych czynnikach wpływających na podatność na zafałszowania,
- pozna podstawowe idee leżące u podstaw działań zapobiegającym zafałszowaniom, pojęcia i definicje oraz metody analizy zagrożeń w tym zakresie,
- pozna wytyczne i wymagania różnych standardów bezpieczeństwa żywności jak BRC, IFS, FSSC w zakresie zapobiegania zafałszowaniom,
- będzie potrafił określić czynniki ryzyka zafałszowania żywności,
- będzie potrafił przeprowadzić ocenę podatności na zafałszowania żywności z zastosowaniem różnych podejść i metod analizy oraz zaplanować działania ochronne.
Certyfikaty:
Po szkoleniu uczestnik otrzyma certyfikat uczestnictwa w formie papierowej.
Trener z wieloletnim doświadczeniem, auditor wiodący jednostki certyfikującej.