Auditor wewnętrzny systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności ISO 22000/HACCP/FSSC 22000
icon 16 godzin (2 dni)
icon 1660,50 PLN
ISO 22000/HACCP
icon
Cena szkolenia:
1660,50 PLN brutto
icon
Termin szkolenia:
21 - 22 listopad 2024
icon
Miejsce:
Warszawa, woj. mazowieckie
Zapisz się na szkolenie Zadaj pytanie
image
Organizator szkolenia
Polskie Centrum Badań i Certyfikacji S.A.
Polskie Centrum Badań i Certyfikacji S.A. to firma z65-letnim doświadczeniem w obszarze certyfikacji systemów zarządzania, badań i certyfikacji wyrobów oraz prowadzenia szkoleń. Jako członek Międzynarodowej Sieci Jednostek Certyfik...

Auditor wewnętrzny systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności ISO 22000/HACCP/FSSC 22000

icon 16 godzin (2 dni)
icon 1660,50 zł
ISO 22000/HACCP
Program szkolenia
icon
Audit – narzędzie do weryfikacji zgodności i skuteczności działania systemu.
icon
Planowanie i przeprowadzenie auditu, zapisy.
icon
Działania korygujące i zapobiegawcze.
icon
Praktyczne zasady przeprowadzania auditu (symulacja auditu).
icon
Akty prawne – zarys prawa żywnościowego dotyczącego bezpieczeństwa i jakości żywności, wybrane wymagania standardu FSSC 22000.
icon
Schemat działania podczas tworzenia systemu HACCP.
icon
Praktyczne zasady funkcjonowania sytemu HACCP (warsztaty).
icon
Weryfikacja skuteczności funkcjonowania systemu – audit jakości.
Profil uczestników icon
- Kandydaci na auditorów wewnętrznych.
- Osoby indywidualne chcące zdobyć podstawową wiedzę na temat zasad funkcjonowania systemu HACCP.
- Przedstawiciele firm bezpośrednio lub pośrednio związanych z łańcuchem żywnościowym zgodnym z ISO 22000.
Informacje dodatkowe icon

Forma szkolenia:

wykłady +ćwiczenia


Czas trwania:

16 godzin (2 dni)


W cenę wliczono:

Organizację szkolenia, materiały szkoleniowe w formie papierowej, certyfikat uczestnictwa w formie papierowej, obiady, przerwy kawowe.


Zdobyta wiedza:

Po szkoleniu uczestnik:
- pozna wybrane wymagania FSSC 22000,
- zapoznana się z praktycznymi zasadami funkcjonowania systemu HACCP jak również weryfikacją skuteczności funkcjonowania systemu,
- zapozna się z aktami prawnymi – zarys prawa żywnościowego dotyczącego bezpieczeństwa i jakości żywności,
- nabędzie wiedzę i umiejętności niezbędne do auditowania wewnętrznego z zakresu systemów zarządzania bezpieczeństwem żywności PN-EN ISO 22000:2018-08, HACCP, FSSC 22000.


Certyfikaty:

Po ukończeniu szkolenia uczestnik otrzymuje certyfikat ukończenia szkolenia.

Trener icon

Trener z wieloletnim doświadczeniem, auditor wiodący jednostki certyfikującej.

image
Organizator szkolenia
Polskie Centrum Badań i Certyfikacji S.A.
Polskie Centrum Badań i Certyfikacji S.A. to firma z65-letnim doświadczeniem w obszarze certyfikacji systemów zarządzania, badań i certyfikacji wyrobów oraz prowadzenia szkoleń. Jako członek Międzynarodowej Sieci Jednostek Certyfik...
Telefon:
022 / 46-45-200
Adres e-mail: pcbc@pcbc.gov.pl
Strona internetowa: https://www.pcbc.gov.pl/