Analiza sensoryczna - Warsztaty
icon 16 godzin (2 dni)
icon 1845,00 PLN
BRC
IFS
inne
icon
Cena szkolenia:
1845,00 PLN brutto
icon
Termin szkolenia:
14 - 15 maj 2024
icon
Miejsce:
Zakopane, woj. małopolskie
Zapisz się na szkolenie Zadaj pytanie
image
Organizator szkolenia
ERGO SQUARE Zbigniew Oczadły
Firma ERGO SQUARE istnieje na rynku od 20 lat. Od początku naszej działalności skupiamy się na szeroko rozumianym rynku spożywczym, obejmującym produkcję pierwotną, przetwórstwo, transport, dystrybucję oraz funkcjonowanie usług pow...

Analiza sensoryczna - Warsztaty

icon 16 godzin (2 dni)
icon 1845,00 zł
BRC
IFS
inne
Program szkolenia
icon
ANALIZA SENSORYCZNA - CZĘŚĆ TEORETYCZNA
1. Podstawy analizy sensorycznej, definicje i terminologia.
2. Zespół oceniający (wybór i szkolenie kandydatów)
3. Warunki przeprowadzania ocen sensorycznych
4. Metody analizy sensorycznej
metody określania wartości progowych, metody skalowania, metody różnicowe, metody sensorycznej analizy opisowej.
5. Typowe błędy w analizie sensorycznej
icon
WARSZTATY ANALIZA SENSORYCZNA - CZĘŚĆ PRAKTYCZNA
1.Weryfikacja wrażliwości sensorycznej uczestników zgodnie z wymaganiami normy PN-ISO 8586:2023
- test odczuwania smaku,
- test rozpoznawania zapachu,
- test rozpoznawania barw oraz ich intensywności,
- test oceny tekstury,
- test umiejętności opisowych,

2.Analiza sensoryczna - ćwiczenia
- detekcja bodźca,
- różnicowanie poziomów intensywności bodźca,
- rozwijanie zdolności do opisywania, opracowanie wyróżników sensorycznych (deskryptorów) dla wybranej grupy produktów spożywczych
Profil uczestników icon
- osoby odpowiedzialne za prowadzenie analiz sensorycznych w przedsiębiorstwie;
-pracownicy działów R&D zajmujące się projektowaniem, doskonaleniem i rozwojem produktów;
-pracownicy działów jakości, laboratorium zakładowego, dokonujących oceny sensorycznej półproduktów i wyrobów gotowych,
-pracownicy produkcyjni dokonujący bieżącej oceny produktu;
-osoby uczestniczące w procesie rozpatrywania reklamacji
Informacje dodatkowe icon

Forma szkolenia:

część teoretyczna i praktyczna


Czas trwania:

16 godzin (2 dni)


W cenę wliczono:

CENA ZAWIERA
• Dwa dni szkolenia (16 godzin lekcyjnych) – 1 dzień 10:00 – 17:30; 2 dzień 08:30 – 15:00;
• Nocleg w pokoju 1 lub 2 osobowym (dopłata do pokoju 1 osobowego 50 zł.)
• Pełne wyżywienie (śniadanie, obiadokolacje, przerwy kawowe)
• Materiały szkoleniowe
• Możliwość konsultacji w czasie i po szkoleniu
• Certyfikat ukończenia szkolenia w języku polskim
INFORMACJE DODATKOWE, ZGŁOSZANIE NA SZKOLENIE
Istnieje możliwość zarezerwowania dodatkowego noclegu przed lub po szkoleniu (w zależności od dostępności wolnych pokoi)
• pokój 1-osobowy ze śniadaniem w cenie 155 zł netto
• pokój 2-osobowy ze śniadaniami w cenie 270 zł netto


Zdobyta wiedza:


Certyfikaty:

Certyfikat ukończenia szkolenia w języku polskim

Trener icon

dr inż. Zbigniew Oczadły
• Doktor nauk rolniczych w zakresie technologii żywienia i żywności – chemii i analizy żywności (Uniwersytet Rolniczy w Krakowie, Wydział Technologii Żywności, Katedra Analizy i Oceny Jakości Żywności).
• Wieloletnie doświadczenie w prowadzeniu analiz sensorycznych, badań konsumenckich, projektowaniu pracowni sensorycznych.
• Wykładowca z zakresu prawa żywnościowego oraz wymagań standardów BRC i IFS w ramach studiów podyplomowych na wydziale Technologii Żywności UR w Krakowie.
• Audytor wiodący w zakresie standardów BRCGS, IFS Food oraz GLOBALG.A.P.; audytor systemów ISO 9001, ISO 22000 oraz HACCP.
• Wykształcenie pedagogiczne, wieloletnie doświadczenie w prowadzeniu szkoleń między innymi
z zakresu prawa żywnościowego, wymagań standardów sieciowych, audytów wewnętrznych.

image
Organizator szkolenia
ERGO SQUARE Zbigniew Oczadły
Firma ERGO SQUARE istnieje na rynku od 20 lat. Od początku naszej działalności skupiamy się na szeroko rozumianym rynku spożywczym, obejmującym produkcję pierwotną, przetwórstwo, transport, dystrybucję oraz funkcjonowanie usług pow...
Telefon:
+48 501 227 428
Adres e-mail: info@ergosquare.pl
Strona internetowa: https://ergosquare.pl/