⭕ WYMAGANIA SYSTEMU HACCP (wg Codex Alimentarius CXC 1-1969)
Program szkolenia
Dlaczego szkolenie u nas?
W odróżnieniu od szkoleń konkurencji jest to jedna z niewielu ofert, w której nie skupiamy się na omawianiu normy "punkt po punkcie" ... ale zrobimy pełnowartościowy, gruntowny trening, zgodnie ze sztuką trenerską i zasadami uczenia dorosłych
Szkolenie zostało szczegółowo zaprojektowane biorąc pod uwagę realne problemy związane z opracowaniem, wdrożeniem i zarządzaniem systemem bezpieczeństwa żywności
U nas nie ma miejsca na nudę, za to dajemy sobie sporo przestrzeni na warsztat, pytania i refleksję
Na rynku dostępnych jest wiele szkoleń, świetnych i kiepskich, mądrych i głupich, wartościowych i bezwartościowych... u nas otrzymasz realną wartość, której nie doświadczysz gdzie indziej
Rozdział I. Dobra praktyka higieniczna
- Obiekt: lokalizacja, pomieszczenia, urządzenia i sprzęt
- Nadzorowanie operacji produkcyjnych
- Utrzymanie i praktyki sanitarne: utrzymanie czystości, nadzór nad szkodnikami i odpadami
- Higiena osobista: stan zdrowia, czystość i zachowanie - pracowników i osób odwiedzających
- Transport
- Informacja o produkcie i świadomość konsumenta
- Szkolenia
Rozdział II. Analiza zagrożeń i system HACCP
- Zasady systemu HACCP
- Wytyczne wdrażania systemu HACCP
Profil uczestników
- Kadra kierownicza, inżynierowie, specjaliści, mistrzowie - działów produkcji, jakości oraz utrzymania ruchu
- Wszyscy zainteresowani poznaniem wymagań systemu HACCP
Informacje dodatkowe
Forma szkolenia:
Wykłady + ćwiczenia
Czas trwania:
7 godzin (1 dzień)
W cenę wliczono:
Cena netto 900+23% VAT
Płatność na podstawie faktury pro-forma - tydzień przed szkoleniem
W cenie
- Certyfikat w wersji polsko-angielskiej
- Materiały drukowane
- catering kawowy
- lunch
Zdobyta wiedza:
CEL SZKOLENIA
Przygotowanie merytoryczne kadry wyższego i średniego szczebla do wdrożenia systemu HACCP oraz sprawnego nim zarządzania
Certyfikaty:
Certyfikat Lubuskiego Instytutu Jakości (polsko-angielski)/ po szkoleniu
Trener
Auditor Wiodący systemu ISO 22000/HACCP wykonujący certyfikację