System Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności wg ISO 22000:2018. Praktyczna interpretacja wymagań.
icon 8 godzin (1 dzień)
icon 600,00 PLN
ISO 22000/HACCP
icon
Cena szkolenia:
600,00 PLN brutto
icon
Termin szkolenia:
02 grudzień 2024
icon
Miejsce:
Wrocław , woj. Szkolenie internetowe - na żywo
Zapisz się na szkolenie Zadaj pytanie
image
Organizator szkolenia
Centrum Szkoleniowe QUALITY
Wdrażamy Systemy Zarządzania Jakością zgodnie z normą ISO 9001:2015, narzędzia jakościowe FMEA, PPAP, APQP, 8D, MSA, SPC wg AIAG zgodnie z IATF 16949, Systemy Zarządzania Środowiskiem wg ISO 14001:2015, Systemy Zarządzania Bezpiecze...

System Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności wg ISO 22000:2018. Praktyczna interpretacja wymagań.

icon 8 godzin (1 dzień)
icon 600,00 zł
ISO 22000/HACCP
Program szkolenia
icon
1. WPROWADZENIE:
a. Pojęcie bezpieczeństwa żywności
b. Regulacje prawne dotyczące żywności

2. ISO 22000:2018
a. Definicja ISO
b. Norma ISO 22000
c. ISO 22000 a inne systemy zarządzania
d. Systemy Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności

3. WDRAŻANIE SYSTEMU ZARZĄDZANIA BEZPIECZEŃSTWEM ŻYWNOŚCI.
a. wady i korzyści Systemu Zarządzania Bezpieczeństwa Żywności
b. najczęstsze problemy przy wdrażaniu i recertyfikacji Systemu
c. określenie kontekstu organizacji i potrzeb stron zainteresowanych oraz wyznaczenie ryzyk i szans
b. ustanowienie polityki i celów bezpieczeństwa żywności
e. dokumentowanie systemu i prace wdrożeniowe
f. wybór i szkolenie audytorów wewnętrznych
g. audyt wewnętrzny
h. przegląd zarządzania
i. audyt zewnętrzny

4. WYMAGANIA NORMY ISO 22000.
a. omówienie zmian w normie ISO 22000:2018
b. Kontekst organizacji
c. Przywództwo
d. Planowanie
e. Wsparcie
f. Funkcjonowanie
g. Ocena funkcjonowania
h. Doskonalenie

5. DYSKUSJA I PODSUMOWANIE
Profil uczestników icon
Szkolenie skierowane jest do kandydatów pragnących zdobyć wiedzę dotyczącą interpretacji prawa żywnościowego, Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności wg ISO 22000:2018 i HACCP, pragnących zdobyć wiedzę dotyczącą opracowywania i wdrażania dokumentacji oraz poznanie zmian w normie ISO 22000:2018 i dostosowanie posiadanego Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności do wymagań nowej normy ISO 22000:2018.
Informacje dodatkowe icon

Forma szkolenia:

wykład, ćwiczenia, warsztaty, konsultacje


Czas trwania:

8 godzin (1 dzień)


W cenę wliczono:

-Materiały szkoleniowe
-Certyfikat potwierdzający odbycie szkolenia
-Bezpłatne konsultacje mailowe w ciągu miesiąca po zakończeniu szkolenia
-Rabat na następne szkolenie w wysokości 100 PLN netto

Przy zgłoszeniu co najmniej 2 osób, druga i kolejne osoby: 600 PLN/os. netto

Promocja dla Studentów studiów dziennych: 600 PLN/os. netto


Zdobyta wiedza:

• Zapoznanie uczestników z Prawem Żywnościowym (Codex Alimentarius), Dobrymi Praktykami Higienicznymi i Produkcyjnymi (GHP/GMP) oraz rodzajami zagrożeń

• Zapoznanie uczestników z wymaganiami normy ISO 22000:2018

• Omówienie różnic pomiędzy ISO 22000:2018 a ISO 22000:2005 i innymi systemami zarządzania


Certyfikaty:

Certyfikat potwierdzający odbycie szkolenia w języku polskim lub angielskim.

Trener icon

Czynny auditor IRCA, doświadczony konsultant z wieloletnią praktyką w systemach zarządzania jakością.

Szkolenie odbędzie się we Wrocławskim Parku Technologicznym.

Inne terminy i lokalizacje do uzgodnienia.

Organizujemy także szkolenia online i w siedzibie klienta (cały kraj).

Więcej informacji na naszej stronie www (patrz logo) lub tel. 601 084 601

image
Organizator szkolenia
Centrum Szkoleniowe QUALITY
Wdrażamy Systemy Zarządzania Jakością zgodnie z normą ISO 9001:2015, narzędzia jakościowe FMEA, PPAP, APQP, 8D, MSA, SPC wg AIAG zgodnie z IATF 16949, Systemy Zarządzania Środowiskiem wg ISO 14001:2015, Systemy Zarządzania Bezpiecze...
Telefon:
601084601
Adres e-mail: biuro@quality.com.pl
Strona internetowa: ZOBACZ