Standard BRC Food (wersja 8)
Program szkolenia
1. Podstawowe definicje, pojęcie BRC, dostęp do BRC Directory, BRC participate
2. Strefy ryzyka, m.in. wysokie ryzyko, wysoka ostrożność, niskie ryzyko, itd.
3. Wymagania fundamentalne, m.in.: audyty wewnętrzne i działania korygujące, utrzymanie zakładu i higiena, zarządzanie alergenami, zarządzanie dostawcami surowców i opakowań, etykietowanie i kontrola opakowań
4. Powiązania z systemem HACCP – podstawy systemu HACCP wg BRC
5. System zarządzania jakością wg BRC – powiązanie z ISO 9001 i/lub ISO 22000
6. Programy wstępne
7. BRC a obrona żywności i autentyczność
8. Audyty wewnętrzne i przegląd systemu – weryfikacja wg BRC
9. Procedura certyfikacji – dlaczego nie należy bać się niezgodności podczas audytów certyfikujących, zasady ustalania terminów kolejnych audytów
10. Procedura certyfikacji – program audytów zapowiedzianych i niezapowiedzianych, certyfikacja wielooddziałowa
11. Nowości w podejściu do audytowania BRC – na co aktualnie zwraca się największą uwagę
12. Ćwiczenia praktyczne
Profil uczestników

Szkolenie przeznaczone jest dla pracowników, menadżerów, przewodniczących zespołu bezpieczeństwa żywności (HACCP) oraz audytorów wewnętrznych.
Informacje dodatkowe

Forma szkolenia:
Szkolenie teoretyczno-praktyczne
Czas trwania:
8 godzin (1 dzień)
W cenę wliczono:
udział w szkoleniu
przerwy kawowe, lunch
profesjonalne materiały szkoleniowe
certyfikat/zaświadczenie
Zdobyta wiedza:
Certyfikaty:
Zaświadczenie o udziale w szkoleniu
Trener

Doświadczeni i wykwalifikowani trenerzy