Pełnomocnik systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności ISO 22000
icon 16 godzin (2 dni)
icon 1046,00 PLN
ISO 22000/HACCP
icon
Cena szkolenia:
1046,00 PLN brutto
icon
Termin szkolenia:
17 - 18 marzec 2022
icon
Miejsce:
Warszawa, woj. śląskie
Zapisz się na szkolenie Zadaj pytanie
image
Organizator szkolenia
TÜV Rheinland Polska
TÜV Rheinland Polska jest czołową jednostką na rynku usług certyfikacyjnych i badawczych w Polsce. Firma jest częścią międzynarodowego koncernu TÜV Rheinland Group, wiodącego dostawcy usług dla przemysłu na świecie. W ramach Akadem...

Pełnomocnik systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności ISO 22000

icon 16 godzin (2 dni)
icon 1046,00 zł
ISO 22000/HACCP
Program szkolenia
icon
1. Podstawowe pojęcia dotyczące bezpieczeństwa żywności

2. Aktualne wymagania prawne w zakresie bezpieczeństwa żywności w Polsce i UE

3. Kolejność działań związanych z opracowywaniem i wdrażaniem dokumentacji systemu zarządzania

4. Przeznaczenie i cechy charakterystyczne dokumentacji systemu zarządzania

5. Struktura dokumentacji systemu zarządzania – wymagana dokumentacja w systemie zarządzania bezpieczeństwem żywności

6. Udokumentowana informacja a redagowanie dokumentów systemu zarządzania: procedur, instrukcji, planów jakości, wytyczne opracowywania Księgi HACCP. Czy musi powstać Księga HACCP?

7. System HACCP jako system zarządzania

8. Geneza norm serii ISO 22000 – odniesienie do Codex Allimentarius

9. Wymagania normy ISO 22000

10. Programy wstępne i Operacyjne Programy Wstępne – wymagania GMP, GHP, odniesienie do ISO/TS 22002

11. Pojęcie i omówienie systemu HACCP (7 zasad systemu HACCP wg Normy ISO 22000)



12. Pozostałe wymagania ISO 22000 m.in. komunikacja zewnętrzna, przegląd zarządzania, walidacja, weryfikacja, korekty, działania korygujące itp.

13. Wdrażanie i certyfikacja systemu w oparciu o wymagania normy ISO 22000

14. Najczęstsze problemy przy tworzeniu i nadzorowaniu systemów zarządzania

15. Najczęściej pojawiające się problemy i niezgodności spotykane w systemie zarządzania bezpieczeństwem żywności

16. Zasady doskonalenia systemu, m.in. przegląd kierownictwa, audyty wewnętrzne

17. Przebieg audytu certyfikującego

18. Rola i zadania zespołu oraz pełnomocnika w systemie zarządzania bezpieczeństwem żywności

19. Egzamin pisemny
Profil uczestników icon
Szkolenie przeznaczone jest dla osób zaangażowanych w funkcjonowanie systemu zarządzania lub oddelegowanych do opracowania dokumentacji systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności, a w szczególności dla osób powołanych do zespołu bezpieczeństwa żywności/ HACCP, które pragną zapoznać się z wymaganiami normy ISO 22000 oraz procesem wdrażania w firmie systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności.
Informacje dodatkowe icon

Forma szkolenia:

Szkolenie otwarte, teoretyczno-praktyczne


Czas trwania:

16 godzin (2 dni)


W cenę wliczono:

udział w szkoleniu, profesjonalne materiały szkoleniowe, certyfikat/zaświadczenie o udziale w szkoleniu, przerwy kawowe oraz lunch


Zdobyta wiedza:


Certyfikaty:

Uczestnicy po zaliczeniu egzaminu końcowego otrzymują certyfikat pełnomocnika.

Trener icon

Wykwalifikowani trenerzy TÜV Rheinland Group.

image
Organizator szkolenia
TÜV Rheinland Polska
TÜV Rheinland Polska jest czołową jednostką na rynku usług certyfikacyjnych i badawczych w Polsce. Firma jest częścią międzynarodowego koncernu TÜV Rheinland Group, wiodącego dostawcy usług dla przemysłu na świecie. W ramach Akadem...
Telefon:
32 271 64 89
Adres e-mail: anna.banach@pl.tuv.com
Strona internetowa: http://www.akademia.tuv.pl

Inne szkolenia tego organizatora

Left
Right