AKREDYTOWANY kurs Auditor/Audytor wewnętrzny SZBŻ wg ISO 22000:2018
icon 16 godzin (2 dni)
icon 900,00 PLN
ISO 22000/HACCP
icon
Cena szkolenia:
900,00 PLN brutto
icon
Termin szkolenia:
02 - 03 grudzień 2024
icon
Miejsce:
Wrocław, woj. Szkolenie internetowe - na żywo
Zapisz się na szkolenie Zadaj pytanie
image
Organizator szkolenia
Centrum Szkoleniowe QUALITY
Wdrażamy Systemy Zarządzania Jakością zgodnie z normą ISO 9001:2015, narzędzia jakościowe FMEA, PPAP, APQP, 8D, MSA, SPC wg AIAG zgodnie z IATF 16949, Systemy Zarządzania Środowiskiem wg ISO 14001:2015, Systemy Zarządzania Bezpiecze...

AKREDYTOWANY kurs Auditor/Audytor wewnętrzny SZBŻ wg ISO 22000:2018

icon 16 godzin (2 dni)
icon 900,00 zł
ISO 22000/HACCP
Program szkolenia
icon
1. WPROWADZENIE:
a. Pojęcie bezpieczeństwa żywności
b. Regulacje prawne dotyczące żywności

2. ISO 22000
a. Definicja ISO
b. Norma ISO 22000
c. ISO 22000 a inne systemy zarządzania
c. Systemy Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności
d. Procedura przejścia z ISO 22000:2005 na ISO 22000:2018

3. WDRAŻANIE SYSTEMU ZARZĄDZANIA BEZPIECZEŃSTWEM ŻYWNOŚCI.
a. wady i korzyści Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności
b. najczęstsze problemy przy wdrażaniu i recertyfikacji Systemu
c. określenie kontekstu organizacji i potrzeb stron zainteresowanych oraz wyznaczenie ryzyk i szans
d. ustanowienie polityki i celów bezpieczeństwa żywności
e. dokumentowanie systemu i prace wdrożeniowe
f. wybór i szkolenie audytorów wewnętrznych
g. audyt wewnętrzny
h. przegląd zarządzania
i. audyt zewnętrzny

4. WYMAGANIA NORMY ISO 22000.
a. omówienie zmian w normie ISO 22000:2018
b. Kontekst organizacji
c. Przywództwo
d. Planowanie
e. Wsparcie
f. Funkcjonowanie
g. Ocena funkcjonowania
h. Doskonalenie

5. DEFINICJA I RODZAJE AUDYTÓW

6. AUDYT JAKO NARZĘDZIE W DOSKONALENIU SYSTEMU.
a. planowanie audytów - kiedy, jak często?
b. prowadzenie audytów w oparciu o podejście procesowe
c. dobór audytorów
d. ocena i weryfikacja audytorów
e. motywowanie audytorów
f. komunikacja audytorów z Pełnomocnikiem
5. PROCEDURA AUDYTU WEWNĘTRZNEGO WG ISO 19011:2018.
a. Inicjowanie auditu
b. Przeprowadzenie przeglądu dokumentów
c. Przygotowanie do działań auditowych
d. Przeprowadzenie działań auditowych na miejscu
e. Przygotowanie, zatwierdzenie i rozpowszechnianie raportu z auditu
f. Zakończenie auditu
g. Przeprowadzenie działań poauditowych

7. SKUTECZNE ROZWIĄZYWANIE PROBLEMÓW JAKOŚCIOWYCH
a. wykrycie niezgodności
b. podjęcie natychmiastowych działań
c. określenie przyczyny powstawania
d. podjęcie działań długoterminowych
e. ocena i nadzór nad działaniami

8. METODYKA I TECHNIKI AUDYTOWANIA.
a. Skuteczne prowadzenie rozmów
a. Umiejętne sporządzanie notatek
b. Poprawne zbieranie dowodów audytowych

9. KOMPETENCJE AUDYTORA WEWNĘTRZNEGO
a. Zakres obowiązków
b. Rola audytora s procesie ciągłego doskonalenia
c. Trudności w przeprowadzaniu audytów
d. Cechy profesjonalnego audytora

10. TEST POTWIERDZAJĄCY ZDOBYCIE KWALIFIKACJI AUDYTORA WEWNĘTRZNEGO SYSTEMU ZARZĄDZANIA BEZPIECZEŃSTWEM ŻYWNOŚCI WG ISO 22000:2018.
Profil uczestników icon
Szkolenie skierowane jest do kandydatów zainteresowanych uzyskaniem kwalifikacji do pełnienia funkcji Auditora wewnętrznego Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności wg ISO 22000:2018, pragnących zdobyć wiedzę dotyczącą zasad i metod oceny Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności wg ISO 22000:2018 zgodnie z ISO 19011:2018. Ukończenie szkolenia i zdanie egzaminu uprawnia do pełnienia funkcji Auditora wewnętrznego Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności wg ISO 22000:2018.
Informacje dodatkowe icon

Forma szkolenia:

wykład, ćwiczenia, warsztaty, konsultacje


Czas trwania:

16 godzin (2 dni)


W cenę wliczono:

-Materiały szkoleniowe
-Certyfikat Auditora wewnętrznego SZBŻ wg ISO 22000:2018
-Bezpłatne konsultacje mailowe w ciągu miesiąca po zakończeniu szkolenia
-Rabat na następne szkolenie w wysokości 100 PLN netto

Przy zgłoszeniu co najmniej 2 osób, druga i kolejne osoby: 900 PLN/os. netto

Promocja dla Studentów studiów dziennych: 900 PLN/os. netto


Zdobyta wiedza:

• Zapoznanie uczestników z Prawem Żywnościowym (Codex Alimentarius), Dobrymi Praktykami Higienicznymi i Produkcyjnymi (GHP/GMP) oraz rodzajami zagrożeń

• Zapoznanie uczestników z wymaganiami normy ISO 22000:2018 i ISO 19011:2018

• Omówienie różnic pomiędzy ISO 22000:2018 a ISO 22000:2005 i innymi systemami zarządzania

• Zapoznanie uczestników z istotą, celem, rodzajami, planowaniem i metodyką prowadzenia auditów wewnętrznych Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności wg ISO 22000:2018

• Przygotowanie przyszłych Auditorów wewnętrznych do efektywnego sprawowania tej funkcji w organizacji


Certyfikaty:

Certyfikat audytora wewnętrznęgo Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności ISO 22000:2018 w języku polskim lub angielskim

Szkolenie akredytowane przez międzynarodową jednostkę certyfikującą.
Istnieje także możliwość wystawienia certyfikatu przez międzynarodową jednostkę certyfikującą.

Trener icon

Czynny auditor IRCA, doświadczony konsultant z wieloletnią praktyką w systemach zarządzania bezpieczeństwem żywności.

Szkolenie odbędzie się we Wrocławskim Parku Technologicznym.

Inne terminy i lokalizacje do uzgodnienia.

Organizujemy także szkolenia online i w siedzibie klienta (cały kraj).

Więcej informacji na naszej stronie www (patrz logo) lub tel. 601 084 601

image
Organizator szkolenia
Centrum Szkoleniowe QUALITY
Wdrażamy Systemy Zarządzania Jakością zgodnie z normą ISO 9001:2015, narzędzia jakościowe FMEA, PPAP, APQP, 8D, MSA, SPC wg AIAG zgodnie z IATF 16949, Systemy Zarządzania Środowiskiem wg ISO 14001:2015, Systemy Zarządzania Bezpiecze...
Telefon:
601084601
Adres e-mail: biuro@quality.com.pl
Strona internetowa: ZOBACZ