▶️ Audytor wewnętrzny BRCGS Food Safety 8 i IFS Food 7
icon 16 godzin (2 dni)
icon 1290,00 PLN
ISO 22000/HACCP
BRC
IFS
icon
Cena szkolenia:
1290,00 PLN brutto
icon
Termin szkolenia:
10 - 11 grudzień 2021
icon
Miejsce:
Poznań, woj. wielkopolskie
Zapisz się na szkolenie Zadaj pytanie
image
Organizator szkolenia
Lloyd's Register
Lloyd's Register jest wiodącym na świecie dostawcą niezależnych usług w tym audytów, szkoleń i weryfikacji w szerokim spektrum norm, systemów i dyrektyw

▶️ Audytor wewnętrzny BRCGS Food Safety 8 i IFS Food 7

icon 16 godzin (2 dni)
icon 1290,00 zł
ISO 22000/HACCP
BRC
IFS
Program szkolenia
Dzień 1 – Aktualne wymagania BRC Global Standard for Food Safety wydanie 8 i IFS Food 7

- Aktualne wymagania, pojęcia, podstawa

- Wymagania w zakresie Food Defense i Food Fraud (Zafałszowania, oszustwa i autentyczności żywności)

- Najlepszych praktyk spełnienia wymagań Food Defense i Food Fraud

- Zastosowanie metod HACCP, TACCP, VACCP do redukcji ryzyka, zagrożeń i podatności

- Wymagania odnośnie zarządzania alergenami


Dzień 2 – warsztat z zakresu auditowania wewnętrznego bezpieczeństwa żywności:

- program auditów wewnętrznych

- planowanie i przygotowanie auditu

- realizacja skutecznego auditu

- raportowanie, niezgodności, obserwacje

- działania poauditowe i doskonalące

- ryzyko i jego minimalizacja poprzez realizację auditu wewnętrznego

Profil uczestników icon
Potrzebujesz tego kursu, jeśli...

Jesteś auditorem lub pełnomocnikiem w organizacji produkującej żywność
Chcesz prowadzić skuteczne audity wewnętrzne bezpieczeństwa żywności zgodne z najnowszymi wymaganiami BRCGS Food lub IFS Food
Chcesz nauczyć się rzetelnie przygotowywać, przeprowadzać i raportować audity wewnętrzne aby skutkowały one realną poprawą działania Twojej firmy
Posiadasz w organizacji wdrożony standard BRCGS Food
Posiadasz w organizacji wdrożony standard IFS Food
Informacje dodatkowe icon

Forma szkolenia:

Praktyczne warsztaty


Czas trwania:

16 godzin (2 dni)


W cenę wliczono:

Materiały szkoleniowe
Dostęp do standardów
Lunch, przerwy kawowe
Certyfikat


Zdobyta wiedza:

Nauczysz się
O kryteriach auditu wg IFS Food 7 oraz BRCGS Food 8
Jak interpretować obecne i nowe wymagania oraz jak wpływają one na organizację pracy
Jakie są wymagania w zakresie Food Defense i Food Fraud (Zafałszowania, oszustwa i autentyczności żywności)
Zastosowanie metod HACCP, TACCP, VACCP do redukcji ryzyka, zagrożeń i podatności
Jak standardy odnoszą się do strategii organizacji
Jak przeprowadzać i dokumentować audity systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności
Jak opracowywać rzetelne i komunikatywne ustalenia oraz wnioski z auditu adekwatne do celów organizacji i wymagań normy
Jak stosować zasady obowiązujące auditora (postawa osobista, zasady etyczne)
Jak wykorzystać wiedzę z zakresu metod i technik auditowania systemów zarządzania.


Certyfikaty:

Imienny certyfikat audytora wewnętrznego BRC i IFS Food wystawiony przez akredytowaną jednostkę certyfikacyjną

Trener icon

Certyfikowany trener i audytor Lloyd's Register

image
Organizator szkolenia
Lloyd's Register
Lloyd's Register jest wiodącym na świecie dostawcą niezależnych usług w tym audytów, szkoleń i weryfikacji w szerokim spektrum norm, systemów i dyrektyw
Telefon:
+48 58 555 75 00
Adres e-mail: training.pl@lr.org