Qualitas Grupa Doradcza

więcej szkoleń organizatora

Jesteśmy dynamicznie rozwijającą się firmą konsultingową. Decydując się na współpracę z nami otrzymacie Państwo najlepszej jakości usługi poprzez cały proces wdrażania systemu. Naszą grupę tworzą doświadczeni...

Więcej informacji

Auditor wewnętrzny systemu HACCP, ISO 22000/BRC 7/IFS 6

Cena

500,00 PLN (brutto)

Cena netto za 1 osobę. Koszt dla grupy min. 5 osób

Miejsce

Dowolne wybrane miejsce

Program szkolenia

1. Wyjaśnienie podstawowych definicji związanych z systemem GMP, GHP oraz systemem HACCP.
2. Analiza Codex Alimentarius oraz planu HACCP i kodeksu GMP
3. Szczegółowe omówienie wymagań normy ISO 22000/Standardu BRC Food/IFS Food v.6.1 *
4. Auditowanie – cel i planowanie auditów, a także sposobu przeprowadzenia efektywnego auditu i jego raportowania;
5.Dokumentacja auditu, raporty niezgodności i działania korygujące, listy kontrolne;
6.Zasady oceny przedsiębiorstwa w czasie auditu;
7.Wymagania dotyczące auditorów, opracowanie raportu i działania korygujące;
8.Egzamin

* - szkolenie dotyczyć będzie jednego ze standardów opisujących System Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności (ISO 22000, BRC lub IFS) wybranego przez Klienta

Trener

mgr inż. Sylwester Wilczek
Absolwent Akademii Ekonomicznej w Krakowie oraz Politechniki Krakowskiej. Konsultant w firmie Qualitas Grupa Doradcza Sp. z o.o. posiadający wieloletnie doświadczenie we wdrażaniu systemów zarządzania w firmach i instytucjach z różnych sektorów gospodarki (m.in. ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001, ISO 13485, ISO/FSSC 22000, BRC, IFS, HACCP, FAMI QS, GMP/GHP/GDP). Czynny auditor wiodący w zakresie norm ISO 9001, ISO 14001, HACCP/ISO 22000 uznanych firm certyfikacyjnych. Wykłada przedmioty z zakresu zarządzania bezpieczeństwem żywności na uczelniach wyższych.

Profil uczestników
Szkolenie skierowane jest do osób odpowiedzialnych w firmie za przeprowadzanie auditów wewnętrznych oraz za utrzymanie Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności. Szkolenie pozwola również zdobyć wiedzę z zakresu nowelizowanej wersji standardu BRC Food (issue 8 - opcja szkolenia dostępna od września 2018)

Forma szkolenia
Forma szkolenia obejmować będzie wykłady i ćwiczenia praktyczne z zakresu interpretacji wymagań standardów oraz symulacje auditów wewnętrznych

Czas trwania
16 godzin (2 dni)

W cenę wliczono
- dojazd trenera
- nocleg
- koszt materiałów szkoleniowych
- certyfikaty Auditora wewnętrznego HACCP, ISO 22000/BRC/IFS

Zdobyta wiedza
Celem zajęć jest zapoznanie uczestników z zasadami Systemu Zapewnienia Bezpieczeństwa Zdrowotnego Żywności HACCP oraz przedstawienie zasad dokumentowania, auditowania i certyfikowania Systemu.

Certyfikaty
Certyfikat Auditora wewnętrznego HACCP, ISO 22000/BRC/IFS