TÜV Rheinland Polska

więcej szkoleń organizatora

TÜV Rheinland Polska jest czołową jednostką na rynku usług certyfikacyjnych i badawczych w Polsce. Firma jest częścią międzynarodowego koncernu TÜV Rheinland Group, wiodącego dostawcy usług dla przemysłu na świecie. W...

Więcej informacji

Standard BRC Food (wersja 8)

Cena

542,00 PLN (brutto)

Termin szkolenia

27 luty 2019

Miejsce

Kraków, woj. małopolskie

Program szkolenia

1. Podstawowe definicje, pojęcie BRC, dostęp do BRC Directory, BRC participate
2. Strefy ryzyka, m.in. wysokie ryzyko, wysoka ostrożność, niskie ryzyko, itd.
3. Wymagania fundamentalne, m.in.: audyty wewnętrzne i działania korygujące, utrzymanie zakładu i higiena, zarządzanie alergenami, zarządzanie dostawcami surowców i opakowań, etykietowanie i kontrola opakowań
4. Powiązania z systemem HACCP – podstawy systemu HACCP wg BRC
5. System zarządzania jakością wg BRC – powiązanie z ISO 9001 i/lub ISO 22000
6. Programy wstępne
7. BRC a obrona żywności i autentyczność
8. Audyty wewnętrzne i przegląd systemu – weryfikacja wg BRC
9. Procedura certyfikacji – dlaczego nie należy bać się niezgodności podczas audytów certyfikujących, zasady ustalania terminów kolejnych audytów
10. Procedura certyfikacji – program audytów zapowiedzianych i niezapowiedzianych, certyfikacja wielooddziałowa
11. Nowości w podejściu do audytowania BRC – na co aktualnie zwraca się największą uwagę
12. Ćwiczenia praktyczne

Trener

Doświadczeni i wykwalifikowani trenerzy

Profil uczestników
Szkolenie przeznaczone jest dla pracowników, menadżerów, przewodniczących zespołu bezpieczeństwa żywności (HACCP) oraz audytorów wewnętrznych.

Forma szkolenia
Szkolenie teoretyczno-praktyczne

Czas trwania
8 godzin (1 dzień)

W cenę wliczono
udział w szkoleniu
przerwy kawowe, lunch
profesjonalne materiały szkoleniowe
certyfikat/zaświadczenie

Certyfikaty
Zaświadczenie o udziale w szkoleniu