TÜV Rheinland Polska

więcej szkoleń organizatora

TÜV Rheinland Polska jest czołową jednostką na rynku usług certyfikacyjnych i badawczych w Polsce. Firma jest częścią międzynarodowego koncernu TÜV Rheinland Group, wiodącego dostawcy usług dla przemysłu na świecie. W...

Więcej informacji

Food Defense – Obrona żywności

Cena

1218,00 PLN (brutto)

Termin szkolenia

13 - 14 luty 2018

Miejsce

Wrocław, woj. dolnośląskie

Program szkolenia

Przyczyny opracowania i wdrożenia działań w zakresie Food Defense
Przypadki celowego skażenia produktów żywnościowych
Ocena ryzyka narażenia przedsiębiorstwa na atak dla: wyrobu, lokalizacji i rodzaju biznesu
Wymagania IFS Food w zakresie Obrony żywności wraz z omówieniem wytycznych IFS
Przedstawienie wytycznych standardu PAS 96:2014
Wytyczne FDA (Food and Drug Administration) dotyczące zabezpieczenia żywności przed celowym skażeniem
Analiza ryzyka wg TACCP, VACCP oraz System CARVER – jaką metodę zastosować?
Identyfikacja zagrożeń oraz analiza ryzyka na wybranych przykładach – ćwiczenia
Zakres odpowiedzialności personelu w obrębie podejmowania działań dotyczących obrony żywności
Procedura w zakresie nadzorowania osób odwiedzających obszar produkcyjny, kontrahentów, dostawców; wymagania w zakresie zapewnienia bezpieczeństwa
Zabezpieczenie produktów na etapie transportu i magazynowania
Przegląd wybranych zagadnień w kontekście niezbędnej dokumentacji systemowej
Plany obrony żywności – wstęp do zarządzania ciągłością biznesową
Najczęstsze pytania audytowe w zakresie Obrony żywności

Trener

Doświadczeni i wykwalifikowani trenerzy

Profil uczestników
Szkolenie przeznaczone jest dla wszystkich osób związanych z branżą spożywczą, pragnących poszerzyć swoją wiedzę w zakresie obrony żywności.

Forma szkolenia
Szkolenie teoretyczno-praktyczne

Czas trwania
16 godzin (2 dni)

W cenę wliczono
udział w szkoleniu, przerwę kawową, lunch, profesjonalne materiały szkoleniowe, zaświadczenie o udziale w szkoleniu

Certyfikaty
Zaświadczenie o udziale w szkoleniu