LUBUSKI INSTYTUT JAKOŚCI

więcej szkoleń organizatora

LUBUSKI INSTYTUT JAKOŚCI jest firmą doradczo-szkoleniową zajmującą się promowaniem jakości i produktywności KORZYŚCI ZE WSPÓŁPRACY: • Przygotowujemy funkcjonalną dokumentację „skrojoną na miarę” dla konkretnego...

Więcej informacji

⏭ Pełnomocnik i Auditor Bezpieczeństwa Żywności wg FSSC 22000v5 (nowa ISO 22000:2018)

Cena

1300,00 PLN (brutto)

Termin szkolenia

14 - 15 listopad 2019

Miejsce

Poznań, woj. wielkopolskie

Program szkolenia

DLACZEGO TO SZKOLENIE?

Szkolenie zawiera w sobie zarówno omówienie wymagań normy „bazowej” jak i wymagania normy auditowej. Poprzez zbudowanie kompetencji w obu tych obszarach - przygotowuje zatem w pełnym zakresie do pełnienia funkcji zarówno w zakresie zarządzania systemem jak i jego auditowania

Dzięki inwestycji w swój rozwój budujesz kompetencje, które przekładają się wprost na awans w strukturach firmy lub lepszą pracę

W efekcie – zwiększone dochody w przyszłości, stabilne zatrudnienie i ciekawe, pełne wyzwań zajęcie

POZIOM TRUDNOŚCI: 2-3 na 6



CELE SZKOLENIA

- zdobycie wiedzy i praktycznych umiejętności w zakresie zarządzania bezpieczeństwem żywności w przedsiębiorstwie
- zdobycie kompetencji w zakresie audytu wewnętrznego systemu opartego o wymagania norm ISO 22000:2018 i ISO/TS 22002-1:2009


Zakres programowy

- Wymagania ISO 22000:2018

- Wymagania dodatkowe schematu certyfikacji FSSC 22000 v5

- Programy wstępne PRP w ISO/TS 22002-1

- Audit wg normy ISO 19011:2018

Szkolenie zostało podzielone na 7 szczegółowych modułów tematycznych.

W każdym z nich będziemy doświadczać problemów, dokonywać ich analizy, uczyć się teorii i stosować wiedzę w praktyce


MODUŁY:

1. Organizacja i jej ryzyka
2. Odpowiedzialność kierownictwa
3. Zasoby ludzkie
4. Programy operacyjne PRP
5. Plan kontroli zagrożeń
6. Zarządzanie niezgodnościami i sytuacjami kryzysowymi
7. Audit (Program - Plan - Zadawanie pytań - Ustalenia i formułowanie niezgodności)


METODOLOGIA SZKOLENIA

- ĆWICZENIA GRUPOWE
- ĆWICZENIA INDYWIDUALNE
- ĆWICZENIA W PARACH
- WYKŁAD
- SYMULACJA
- DYSKUSJA
- ANALIZA TEKSTU
- CASE STORY
- QUIZZ
- VIDEO CASE STUDY


Czas trwania: 2 dni, 9.00 - 16.00

Trener

Certyfikowany trener LIJ, praktyk z wieloletnim doświadczeniem managerskim w branży rolno-spożywczej

Audytor Food Safety Management System

Profil uczestników
Szkolenie jest skierowane do:

- Osób zaangażowanych w projektowanie i zarządzanie systemami bezpieczeństwa żywności

- Pełnomocników ds. ISO 22000, pracowników i kierowników działów zarządzania lub kontroli jakości oraz pracowników laboratoriów zakładowych

- Pracowników odpowiedzialnych za nadzór i weryfikację systemu ISO 22000

- Osób zainteresowanych nabyciem umiejętności audytowania systemów zarządzania bezpieczeństwem żywności i pogłębianiem wiedzy z zakresu normy ISO 22000


MAŁA GRUPA: 4 - 8 osób

Forma szkolenia
ĆWICZENIA GRUPOWE - ĆWICZENIA INDYWIDUALNE - ĆWICZENIA W PARACH - WYKŁAD - SYMULACJA - DYSKUSJA - GRA HIERARCHICZNA - ANALIZA TEKSTU - CASE STORY - QUIZZ - VIDEO CASE

Czas trwania
14 godzin (2 dni)

W cenę wliczono
W cenie

- Certyfikat w wersji polsko-angielskiej
- Materiały drukowane
- Długopis
- Lunch
- Catering kawowy

Cena: 1 300* zł brutto (0 VAT)

*RABATY. Przy zgłoszeniu grupowym dodatkowe rabaty:
- min. 3 osób z firmy: rabat -50 zł/ osoba
- min. 4 osób z firmy: rabat -100 zł/ osoba

Podatnik zwolniony od podatku VAT na podst. art. 113 ust. 1 i 9 ustawy o podatku od towarów i usług

Zdobyta wiedza
KORZYŚCI

- Prosty i przyjazny w odbiorze przekaz treści związanych z nowym standardem certyfikacji FSSC 22000 (w tym ISO 22000:2018)

- Praktyczne aspekty pozwalające wprost wdrożyć omówione rozwiązania w przedsiębiorstwie - cenimy wygodę i praktyczne rozwiązania

- Po szkoleniu uczestnicy potrafią sprawnie zarządzać systemem bezpieczeństwa żywności, dzięki czemu stanowią zaporę bezpieczeństwa przed ewentualnymi problemami z jakością produktów

- Dzięki pozyskanej wiedzy zapewniają sprawne przejście przez audyty certyfikacyjne, oraz klientów

- W trakcie szkolenia można pozyskać ofertę z wyceną certyfikacji systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności

Certyfikaty
- Pełnomocnika i Auditora Wewnętrznego Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności wg FSSC 22000v5 Lubuskiego Instytutu Jakości (polsko-angielski )/ po szkoleniu